Bibiane Schoofs wint van Yaroslava Shvedova

Geplaatst: 12 januari 2012 in Over wedstrijden
Tags:,

Bibiane Schoofs

Ik heb zojuist via de live scores op de Australian Open-site de winst van Bibiane Schoofs kunnen vieren. Het is nog maar de 1e kwalificatieronde van de Australian Open, maar het is toch het vermelden waard. Shvedova staat op dit moment misschien 207e van de wereld, maar begin 2011 stond ze nog 39e, en in 2010 haalde ze nog de kwartfinale van Roland Garros. Dit was dus absoluut geen makkelijke tegenstander voor Schoofs. En dat valt ook wel aan de score af te lezen 6-4 3-6 11-9 (ze spelen in de beslissende set van de kwalificaties geen tie-break).

Schoofs lijkt in eerste instantie ook niet zo interessant – ze is al 23 en staat 162e van de wereld – maar het is toch een speelster waar we nog wat van kunnen verwachten. Het schijnt dat ze een aantal jaren haar sport niet zo serieus nam, maar dat dat vorig jaar is veranderd. Ze begon het vorige jaar als nummer 488 en sloot het af als nummer 160. Bij haar laatste toernooi in 2011, het WTA toernooi van Luxemburg, haalde ze de kwartfinale. Ze versloeg daar onder andere de nummer 29 van de wereld, Angelique Kerber, en nummer 62, Rebecca Marino. Niet slecht voor een WTA debuut!

Het zou me niks verbazen als Schoofs dit jaar de top 100 haalt, en af en toe een rondje overleeft op een Grand Slam toernooi.

Kiki Bertens behaalde trouwens ook een goeie overwinning in het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Ze versloeg de als 1e geplaatste Vesna Dolonts met 6-0 4-0 (opg). Ok, het is een opgave, maar volgens Robin Haase speelde ze erg goed. Bertens is vorig jaar ook aardig gestegen op de wereldranglijst, en is ook iemand waar ik nog wel wat van verwacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s