Nadal versus Federer en de strijd om de speelkalender

Geplaatst: 16 januari 2012 in Randzaken
Tags:, ,

Roger Federer en Rafael Nadal

De strijd tussen Nadal en Federer begon dit jaar al voordat de Australian Open was begonnen. Aan het einde van vorig jaar begonnen Nadal, Djokovic en Murray te klagen over de hoeveelheid wedstrijden die ze moeten spelen. Tijdens de persconferenties voorafgaand aan de Australian Open kwam Nadal daar nog eens op terug. Het komt er op neer dat volgens Nadal een grote meerderheid van de spelers minder toernooien wil spelen omdat ze zichzelf overbelasten, en dat Federer mazzel heeft dat hij minder last heeft van blessures en daarom uit eigenbelang tegen het inkorten van de kalender is.

In zijn reactie zei Federer dat hij niet blij was met de opmerkingen van Nadal, omdat hij het eerst binnenskamers wil proberen op te lossen voordat hij de pers er bij betrekt.

Ik vind het inkorten van de kalender persoonlijk geen goed idee. De spelers hebben per jaar maar 12 of 13 verplichte toernooien: de 4 Grand Slams, de 8 Masters 1000 toernooien en de World Tour Finals (als de speler zich daarvoor kwalificeert). Voor de ranking van een speler tellen zijn 18 beste toernooien. Dat valt dus allemaal best wel mee. Het probleem is dat spelers er voor kiezen om veel meer toernooien te spelen dan de 12 of 13 verplichte toernooien. Ze spelen meestal zelfs meer dan de 18 toernooien die meetellen voor hun ranking, en dan spelen ze soms ook nog eens exhibitie-toernooien. Ze kiezen dus gewoon zelf voor hun overbelasting. Dus dan moeten ze ook niet zeuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s