EPO

Geplaatst: 18 februari 2012 in Doping
Tags:, ,

Na de Australian Open-finale van dit jaar zal niemand meer met droge ogen kunnen zeggen dat EPO geen nut heeft voor tennissers. Een Frans TV-programma vond de gebeurtenissen in die finale zelfs zo opvallend dat ze een sketch weidden aan  Nadal, waarin hij de tank van zijn auto vult met zijn eigen urine, waarna zijn auto harder gaat dan ooit. De Spaanse tennisbond was niet zo blij met het filmpje.

Een veel gehoorde reactie van mensen als het over doping in het tennis gaat is “waar is het bewijs?”. Aan de ene kant is er wel degelijk bewijs van tennissers die doping gebruiken. Aan de andere kant maakt de ITF het zichzelf heel erg moeilijk om spelers echt te pakken, zoals ik in mijn vorige post over doping al illustreerde. Als de feiten in die post al niet opvallend genoeg waren, wat dan te denken van dit simpele stukje statistiek (met dank aan Sen no Rikyu):

Deze gegevens komen uit documenten van de ITF. Helaas geeft de ITF sinds 2010 minder gedetailleerde informatie over hun dopingcontroles. Daarom is het niet mogelijk om deze grafiek aan te vullen met recentere informatie. Maar deze beperkte grafiek vind ik wel heel opvallend. Als je naar het tennis van de afgelopen jaren kijkt is er toch zeker niet minder reden geweest om op EPO te controleren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s