Serena niet bestraft voor weigeren dopingcontrole

Geplaatst: 2 maart 2012 in Doping
Tags:, ,

Vorig jaar november was in het nieuws dat Serena Williams haar panic room was ingevlucht en 911 had gebeld omdat ze geschrokken was van iemand die om 6 uur ’s ochtends bij haar op de stoep stond. De persoon die bij haar op de stoep stond was echter een dopingcontroleur.

Terechte reactie van Serena, zullen sommige mensen denken. Die arme Serena heeft namelijk al wel vaker last gehad van stalkers, dus is het niet zo vreemd dat ze schrikt van een onbekende man rond haar huis om 6 uur ’s ochtends.

De mensen die dat denken weten waarschijnlijk niet dat spelers zelf opgeven wanneer ze beschikbaar zijn voor testen, vanwege het whereabouts programma van de ITF. En dat Serena dus weet dat ze om die tijd dopingcontroleurs kan verwachten. En dat het eerste wat controleurs verplicht zijn te doen is zich identificeren als controleur.

Met die kennis is het volgens mij veel waarschijnlijker dat Serena een “goede reden” had om niet gecontroleerd te willen worden die ochtend. En omdat weigeren van een controle een schorsing van 2 jaar oplevert, heeft ze dit lulverhaal bedacht om onder de controle uit te komen.

Het was in november nog niet bekend of Serena ondanks haar fratsen wellicht toch urine of bloed had afgestaan die dag. Als ze dat namelijk niet had gedaan, had ze volgens de regels voor 2 jaar geschorst moeten worden.

Deze week heeft de ITF nieuwe controlestatistieken gepubliceerd over 2010 en 2011, en daaruit blijkt dat Serena Williams in 2011 niet 1 keer is gecontroleerd out-of-competition. En dat betekent dus dat ze op die bewuste dag in november ook niet gecontroleerd is, en dus geweigerd heeft mee te werken aan een controle. We wachten echter nog steeds op de schorsing…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s