Federer maakt van zijn hart geen moordkuil meer

Geplaatst: 8 maart 2012 in Randzaken
Tags:, ,

In de nadagen van zijn carrière lijkt Roger Federer steeds minder een blad voor de mond te nemen.

Het viel mij vorige maand voor het eerst op tijdens de Davis Cup ontmoeting met de Verenigde Staten. Na het verlies van de dubbel, waardoor Zwitserland op een onoverbrugbare 3-0 achterstand kwam, was Federer vrij kritisch over zijn dubbelpartner Wawrinka. In de persconferentie deed hij alsof het verlies vooral de schuld van Wawrinka was, ondanks dat Federer zelf ook z’n enkelpartij had verloren en zelf ook lang niet goed speelde in de dubbel.

Twee weken geleden had hij het over gemiste kansen en dat hij misschien wel het record van Sampras qua weken op nummer 1 had kunnen breken, maar dat hij er toen voor koos om zich daar niet voor in te zetten. Die opmerking kwam hem ook her en der op wat kritiek te staan.

En nu begon hij over de tijdsovertredingen. Hij zei dat het hem verbaast dat Nadal in een wedstrijd van 4 uur niet 1 time violation aan z’n broek krijgt. En dat het voor de fans niet zo prettig is om naar wedstrijden te kijken waarin spelers tussen de punten door steeds te veel tijd nemen.

Ik vind het wel verfrissend dat er weer eens een sporter is die gewoon zegt wat hij denkt. De meeste topspelers grossieren in sociaal wenselijke en nikszeggende antwoorden die je van tevoren kan invullen. Daar zit helemaal niemand op te wachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s