Eindelijk! Er wordt gepraat over doping in tennis

Geplaatst: 8 november 2012 in Doping
Tags:, , , ,

Sinds het USADA rapport over de zaak Armstrong naar buiten is gekomen lijkt de tenniswereld eindelijk te beseffen dat er in het tennis mogelijk ook doping gebruikt wordt. Het standaard antwoord van iedereen in de tenniswereld als het over doping ging was altijd: “Doping heeft geen nut voor tennissers, en de controles zijn te streng”.

Onlangs zei Andy Murray nog: “Van doping krijg je niet opeens een betere forehand”. Iets vergelijkbaars werd ook altijd over doping en honkbal gezegd, totdat bleek dat de home-run records van Mark McGwire en Barry Bonds op steroïden gebaseerd bleken te zijn. Steroïden werken namelijk niet alleen spierversterkend (wat op zich al genoeg voordelen heeft in tennis), maar zouden de oog-handcoördinatie ook verbeteren. En dat uithoudingsvermogen en herstel met behulp van EPO en bloeddoping verbeterd kunnen worden zegt Murray waarschijnlijk ook niets.

Andy Murray snapt er dus nog niet zo heel veel van, maar hij is ineens wel voorstander van meer dopingcontroles; dat is alvast iets. Gelukkig zijn er ook mensen die er meer kaas van hebben gegeten, zoals Doug Robson in USA Today, en Blair Henley voor TennisNow.com.

En dan hebben we nog Serena Williams:

Stringent enough is putting it mildly. People show up at my house at five in the morning trying to test me. You never know when they come. Yeah, I get tested a lot. I don’t know about the other players, but for me it’s a pretty intense system, and I know a lot of the players feel the same way.

Even voor de duidelijkheid, Serena Williams is door de ITF en USADA in 2010 en 2011 niet 1 keer out-of-competition gecontroleerd, en in-competion valt het ook wel mee: in 2010 tussen 1 en 3 keer, en in 2011 7+ keer. Met andere woorden, waar heeft ze het in godsnaam over? En dat ze niet weet wanneer de controleurs komen klopt ook niet helemaal. Ze moet namelijk zélf de tijd opgeven in het whereabouts systeem. Over die tijd heeft Maria Sharapova veel zinnigere dingen te zeggen:

I know it seems difficult to have to give one hour every single day, but I usually have my hour somewhere in the middle of the night because I’m not going to be anywhere but in my bed.

Eindelijk een speler die een eerlijk verhaal heeft over de out-of-competition controles!

Advertenties
reacties
  1. joey schreef:

    hoor ik je nog over de betrapte sjarapova niels???….want het blijft wel heel lang stil van je omtrent deze zaak?? Of wil je je vingers er niet aan branden???….Net als dat je het nalaat om ook maar 1 kritische noot bij Federer te plaatsen!!…..Federer die bijna nagenoeg nooit zweet en amper moe lijkt te worden zelfs op zijn 35e en recent nog de Australian open wint op zijn bijna 35e!! ra ra ra hoe kan dat??verdient dat GEEN nadere kritische analyse??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s