Rojer plaatst zich voor World Tour Finals

Geplaatst: 8 november 2012 in Over spelers
Tags:

Aan de zijde van Aisam-ul-Haq Qureshi heeft Jean-Julien Rojer zich vorige week geplaatst voor de ATP World Tour Finals in Londen, het officieuze WK tennis waar de 8 beste enkelspelers en de 8 beste dubbelkoppels ter wereld aan mee mogen doen. Rojer en Qureshi waren afgelopen zondag verliezend finalist bij het Masters 1000 toernooi in Parijs en werden daarmee het 7e geplaatste team in Londen. In 2000 was Paul Haarhuis de laatste Nederlander die dit toernooi mocht spelen. Dit is dus echt een fantastische prestatie van deze op Curaçao geboren Nederlander.

In september dit jaar heb ik Rojer zien spelen tijdens de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland. Samen met Robin Haase versloeg hij Roger Federer en Stanislas Wawrinka. Wat mij opviel was zijn positieve houding op de baan, dat hij heel vaak op de goede plek stond aan het net, en dat hij elke bal die afgemaakt kon worden ook onhoudbaar afmaakte.

Op nos.nl las ik vandaag een artikel waarin Nederlandse oud-tennissers commentaar geven op de speler Rojer, en zijn toevoeging aan het Davis Cup-team. Rojer speelde namelijk dit jaar voor het eerste Davis Cup voor Nederland. Daarvoor speelde hij voor de Nederlandse Antillen, maar dat team is vorig jaar opgeheven. Niet iedereen was het er meteen mee eens dat Rojer in de dubbel nu ineens voorrang kreeg boven jongens die al veel langer voor het Nederlandse Davis Cup-team speelden. Raemon Sluiter zegt in het nos.nl-artikel namelijk het volgende:

Ik vind dat Igor Sijsling, Robin Haase en Thiemo de Bakker ook prima kunnen dubbelen. Waarom heb je hem nodig? Aan de andere kant: het is voor die gasten heerlijk om een dubbelspeler erbij te hebben; zij kunnen dan alles op de single gooien. En vergeet niet de impact van zo’n ervaren jongen. Hij blijkt van enorm grote waarde.

Het is best lief van Sluiter dat hij vindt dat Sijsling, Haase en De Bakker ook prima kunnen dubbelen, en zich daarom afvraagt waarom je Rojer dan nodig hebt in het Davis Cup-team, maar daarmee doe je Rojer echt tekort. In die dubbel tussen Nederland en Zwitserland werd het heel duidelijk dat dubbelen toch een heel ander spelletje is dan enkelen, en dat Rojer de enige op de baan was die dat spelletje beheerste. Wat mij betreft moeten we juist heel dankbaar zijn dat Jean-Julien Rojer nu voor Nederland uitkomt in de Davis Cup.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s