Wanneer keert Nadal terug?

Geplaatst: 8 januari 2013 in Doping, Over spelers
Tags:, , , ,

Iets langer dan een week geleden meldde Nadal zich af voor de Australian Open. Hij vertelde dat hij vanwege een buikgriep een week niet had kunnen trainen, en daarom niet fit genoeg zou zijn voor Melbourne.

Dit was sinds juli alweer het zoveelste uitstel van de terugkeer van Nadal. En nu begonnen zelfs tennisjournalisten hun vraagtekens bij deze gang van zaken te zetten:

cronin-tweet1 cronin-tweet2

Laten we eens even kijken wat er allemaal bekend is over deze mysterieuze knieblessure.

 • Op 28 juni verliest Nadal in de 2e ronde van Wimbledon van Lukas Rosol. Toen was er nog geen enkele sprake van een blessure. Ik heb de laatste 2 sets van die wedstrijd gezien, en de uitslag had ook niets met een mogelijke blessure van Nadal te maken. Het kwam er op neer dat Rosol ongelofelijk goed serveerde, en in de rally gewoon elke bal met 150 km/u in de hoek sloeg.
 • Op 4 juli maakt Nadal echter bekend dat hij tijdens Wimbledon last kreeg van zijn knie en 2 weken rust moet nemen vanwege een peesontsteking.
 • Gelukkig zag het er 2 weken later, op 17 juli, een stuk beter uit, en kon hij de training weer hervatten. Op zijn facebook-pagina vermeldt hij erbij dat hij zin heeft in de Olympische Spelen in Londen.
 • Op 19 juli meldt hij zich echter toch af voor de Spelen.
 • Op 2 augustus plaatst Nadal op zijn facebook-pagina dat hij zich heeft afgemeld voor het toernooi van Toronto, maar dat hij wel aan het trainen is.
 • Afmeldingen voor Cincinatti en de U.S. Open volgen op 9 en 15 augustus.
 • Maar volgens de dokter van Nadal stelt de blessure eigenlijk niks voor, horen we op 17 augustus. Nadal heeft iets dat Hoffa Syndrome heet, en dat is volgens de dokter “annoying and painful, but not significant”.
 • Op 3 september wordt ineens een 3e probleem met de knie van Nadal ontdekt: een scheur in de kniepees. Dit betekent dat hij minstens 2 maanden rust zal moeten houden.
 • Op 20 november meldt Nadal op zijn facebook-pagina dat hij eindelijk weer op de baan staat.
 • Tot en met 20 december plaatst hij elke paar dagen foto’s waarop hij op de baan aan het trainen is.
 • En dan, op 28 december meldt Nadal zich ineens af voor de Australian Open vanwege buikgriep.

Het verloop van de blessure van Nadal vind ik al vrij bizar, met drie verschillende diagnoses. Maar de afmelding voor de Australian Open vind ik nog wel het vreemdst. Hij was al ruim een maand op de baan aan het trainen, en hij had na de buikgriep nog ruim 2 weken om te trainen, en dan zou hij nóg niet klaar zijn?!

nadal_bezorgdDit hele verhaal doet me sterk denken aan het verhaal rond Serena Williams met haar mysterieuze voetblessure. En misschien is het toeval, maar Rafa en Serena hebben nog wel meer interessante overeenkomsten. Ze spelen allebei een spelletje dat vooral gebaseerd is op kracht en hebben ook allebei een hoeveelheid spiermassa die nogal wat wenkbrauwen doet fronsen.

Mijn vermoeden is dat Nadal eindelijk gepakt is op het gebruik van doping, en op dit moment een zogenaamde “provisional suspension” uitzit. Het probleem is dat die niet bekend worden gemaakt. Hoe dat in zijn werk gaat kun je hier lezen.

Advertenties
reacties
 1. ko schreef:

  je bent echt een loser. Je praat alleen over nadal, maar federer heeft niet eens echt een atletisch lichaam en heeft de meeste matches ooit gewonnen tegen deze vechtmachines….. zielig….

  • Niels schreef:

   Hallo Ko,

   Ik begrijp je reactie niet helemaal. Ik heb er 2 vragen over:
   1. Ben ik een loser omdat ik te weinig over Federer schrijf op mijn blog?
   2. Klopt het dat je het zielig vindt voor de door jou genoemde vechtmachines dat ze minder hebben gewonnen dan iemand die niet echt een atletisch lichaam heeft? Of vind je iets anders zielig?

   Met vriendelijke groet,
   Niels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s