mario_tennisIk kom regelmatig interessante artikelen tegen op het internet waar ik even kort iets over kwijt wil. Tot nu toe deed ik daar niets mee, omdat ik er niet genoeg over te vertellen had voor een volledige post. Maar nu ben ik op het briljante idee gekomen om een aantal korte opmerkingen te bundelen in 1 post. Daar is ie dan, de eerste aflevering van “Ditjes en datjes”.

robin_haase_teleurgesteld_2013

Robin Haase

Tiebreak record voor Haase
Vorige week brak Robin Haase het record van de meeste verloren tiebreaks op rij door in Madrid zijn 15e tiebreak op rij te verliezen van Aleksandr Dolgopolov. Het record stond sinds 1972 op 14, en werd slechts eenmaal geëvenaard, in 1978. Inmiddels heeft Haase het record nog even scherper gesteld. Door nog 2 tiebreaks te verliezen van Jo-Wilfried Tsonga in de volgende ronde in Madrid, staat het record nu op 17. Niet getreurd voor Haase, want volgens het artikel “Robin Haase’s Unlucky 13 Tiebreaks” op het blog Heavy Topspin heeft het winnen of verliezen van tiebreaks meer te maken met geluk of pech dan met goed of slecht zijn in tiebreaks. Ik heb best vertrouwen in de waarde van statistieken, maar in het geval van Haase denk ik toch echt dat hij er gewoon heel slecht in is.

david_savic

David Savic

De losse eindjes van de zaak Savic
In september vorig jaar werd David Savic levenslang geschorst voor matchfixing. Hij zou meerdere malen geld geboden hebben aan een topspeler om het resultaat van een wedstrijd te beïnvloeden. Ik had hier wel over gelezen, maar Savic is een voor mij volledig onbekende tennisser (hoogste ranking 393) en de naam van de topspeler werd ook niet bekend gemaakt, dus vond ik het verder niet zo interessant. Nou stuitte ik deze week op een artikel op het blog Shank Tennis dat het verslag van het CAS-tribunaal over de zaak heeft bestudeerd. En daar stonden toch wel wat interessante dingen in.

Aleksandr Dolgopolov

Alexandr Dolgopolov

Zo valt uit het verslag af te leiden dat Marcos Baghdatis de zaak aan het licht heeft gebracht. Hij werd door Savic benaderd om de uitslag van één van zijn wedstrijden te beïnvloeden. Baghdatis werd $30.000 geboden om de eerste set van een partij te verliezen, maar tegelijkertijd werd hij er door Savic van verzekerd dat hij de partij zou winnen, omdat zijn tegenstander al akkoord was met het verliezen van de partij. De tegenstander in die wedstrijd was Alexandr Dolgopolov. Twee weken later krijgt Baghdatis hetzelfde verzoek van Savic. De precieze datum is niet bekend, maar het was in ieder geval in de week dat hij wederom tegen Alexandr Dolgopolov speelde!

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens komt er wel
Ik las op nu.nl een interview met de coach van Kiki Bertens, en ik heb zelden zo’n geruststellend interview met een coach gelezen. Het is hem precies duidelijk waar het aan schort bij Bertens (service, forehand en zelfvertrouwen), en ze zijn beiden bereid om te investeren in de lange termijn in dat opzicht en zelfs hulp van buiten te accepteren, zoals een mental coach. Als je dat vergelijkt met Robin Haase die totaal blind lijkt te zijn voor zijn tekortkomingen, dan zijn Bertens en haar coach echt een verademing.

Advertenties
reacties
  1. […] nieuws. Voor mij was het niet zo’n verrassing. Ik heb er al twee keer eerder over geschreven (hier en hier) en wist al dat Janko Tipsarevic, Alexandr Dolgopolov en Nikolay Davydenko wel eens een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s