Ditjes en datjes II

Geplaatst: 1 november 2013 in Ditjes en datjes
Tags:, , , ,

mario_tennisJaja, het is zover! Het is eindelijk tijd voor de tweede editie van “Ditjes en datjes”! De laatste paar posts gingen over de duistere kanten van het tennis, dus daarom heb ik nu voor de afwisseling een aantal vrolijke berichten: Robin Haase die weer goed speelt en twitter meligheid van de grootheden Boris Becker en Roger Federer.

Tommy Haas - Robin Haase 6-3 4-6 6-4

Tommy Haas – Robin Haase 6-3 4-6 6-4

Robin Haase haalt finaleplaats in Wenen

Anderhalve week geleden stond Robin Haase in zijn 2e ATP-finale van het jaar. In Wenen stond hij tegenover Tommy Haas, maar wist het toernooi helaas niet winnend af te sluiten.

Ik had Robin een tijdje niet zien spelen, maar was ondanks het verlies wel heel blij met de progressie die hij heeft gemaakt. Zijn voetenwerk was echt heel goed. Zijn returns waren sterk en zijn groundstrokes constant (al mogen ze gemiddeld nog wel iets dieper). Zijn volleys waren echter ronduit slecht; op elke volley viel wel iets aan te merken. En mentaal is hij nog steeds niet top. Elke keer als hij op voorsprong kwam werd hij ongeduldig en ging hij rare keuzes maken. Hij ging wel beter om met teleurstellingen vergeleken met de laatste keer dat ik hem zag spelen. Kortom, progressie!

In zijn dankwoordje na afloop vertelde Robin dat hij mede dankzij zijn nieuwe coach nu voor het eerst in 2 ATP-finales stond in 1 jaar. Hij voegde daar aan toe dat hij wel alle finales die hij dit jaar speelde verloor en dat hij daarvoor nog nooit een finale had verloren. Het was grappig bedoeld, maar zijn coach kon er zo te zien niet om lachen.

Boris Becker is dronken

Ik las laatst een stukje uit een interview met Boris Becker waarin hij vertelde dat hij lange tijd een alcoholprobleem heeft gehad. Dat verklaart eindelijk zijn belabberde commentaar tijdens Wimbledon. Van een ex-nummer 1 verwacht je wat verhelderende opmerkingen tijdens een wedstrijd, zoals Jan Siemerink heel goed doet bij Sport1, maar Becker zegt alleen maar dingen als “he really has to dig deep here” en “great shot!”. Maar zo ongeïnspireerd als hij is in zijn tenniscommentaar, zo hilarisch bizar is Becker op twitter, ontdekte ik via www.changeovertennis.com. Daar hebben ze een top 10 opgesteld van de meest bizarre Boris Becker tweets. Een kleine greep daaruit:

 

Roger Federer ook eindelijk op twitter

Het heeft even geduurd voordat Roger Federer actief werd op twitter, maar het wachten wordt rijkelijk beloond. Hij heeft inmiddels twee vraag-en-antwoord-sessies gehouden waar zijn volgers hem vragen konden stellen, en van de week was er een sessie waarin Federer de vragen stelde aan zijn volgers. Ik ben misschien niet helemaal objectief, maar ik kan zijn gevoel voor humor wel waarderen. Hier zijn wat van mijn persoonlijke hoogtepunten van Federer op twitter:

 

En tenslotte nog een hele leuke reactie van Wawrinka:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s