Sites


Als je een stuk van een schrijver leest vind ik het vaak interessant om te weten hoe de mening van die schrijver tot stand is gekomen. Bijvoorbeeld, wat is de algemene mening van die schrijver over de speler waar hij over schrijft? Welke andere schrijvers leest de schrijver? Met andere woorden, door welke andere schrijvers wordt de schrijver beïnvloedt? Bij de meeste schrijvers kom je daar alleen geleidelijk achter door veel van zijn stukken te lezen. Ik ga dit gewoon allemaal in een keer prijsgeven. Op deze pagina vertel ik welke sites ik regelmatig lees.

Tennis.com
Op tennis.com zijn de belangrijkste schrijvers Steve Tignor en Pete Bodo. Steve Tignor is de meest interessante van de twee. Hij heeft meestal wat origineels te melden, volgt alles goed en kan boeiend schrijven. Dat hij Nadal-fan is neem ik op de koop toe. Pete Bodo heeft nooit wat origineels te melden en zeer traditionele en banale meningen over alles. Bodo is ook fan van Federer, waardoor ik me er bijna voor schaam. Verder staan er heel veel wedstrijdverslagen op de site, wat wel handig is als je iets van het verloop van een wedstrijd wilt weten.

Jon Wertheim op SI.com
Intelligente schrijver met een uitgesproken, maar goed onderbouwde mening. Durft als enige grote journalist Serena Williams aan te spreken op haar misdragingen en ook andere minder politiek correcte meningen uit te spreken.

Tennis Has A Steroid Problem
Een steeds populairder wordend blog over dopinggebruik in tennis. De oprichter zag aan de bouw van veel van de huidige generatie spelers dat er iets niet klopte. Toen hij zich er in ging verdiepen kwam hij er achter hoe makkelijk het is om als proftennisser doping te gebruiken zonder gepakt te worden. Hij heeft ook een goed dossier opgebouwd met lulverhalen, rare blessures en afmeldingen van de meest opvallende dopingverdachten: Serena Williams en Rafael Nadal. De verzamelde informatie bevestigt telkens de hypothese dat beiden grootverbruikers van doping zijn. De makers van de site hebben zelfs al enkele keren van bepaalde spelers kunnen voorspellen wanneer ze “geblesseerd” zijn. Het probleem is dat geen enkele “serieuze” tennisjournalist zich op dit moment aan dit onderwerp wil branden. Het wachten is op een onderzoeksjournalist die zich er serieus in gaat verdiepen, of totdat een grote (ex-)speler uit de school klapt. Tot nu toe zijn er alleen spelers geweest die sterke verdenkingen hebben geuit ten aanzien van andere spelers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s